Onze visie

Bij FIKA dromen we van een wereld waarin mensen op een constructieve en positieve manier communiceren en handelen.
Een wereld waarin men zich gehoord en begrepen voelt zonder te vervallen in een bepamperende maatschappij.
Een wereld waarin we de ander willen horen en begrijpen, met een open, niet-oordelende houding.
Een wereld waarin balans is tussen doelen nastreven en mentale rust creëren tussen alle prikkels door.
Een wereld waarin respectvolle eerlijkheid de nodige rust en duidelijkheid brengt in de communicatie.

Onze FIKA kernwaarden

FLOW, FOCUS & FUN

De combinatie van flow (dingen doen waarbij je volledig opgaat in je bezigheden) & focus (bewust kiezen waar je je aandacht op richt) zorgt voor motivatie, daadkracht en resultaten. Deze zaken combineren met fun doet je energieniveau gegarandeerd stijgen!

INSPIRATIE & INTEGRITEIT

Wij inspireren jou en we leren je hoe jij een inspirerende leider kan zijn. Als je dit doet vanuit een integere houding, dan heeft dit een positieve invloed op de impact die je maakt op anderen!

KEUZES VANUIT KRACHTIG TALENT

We maken je bewust van jouw talenten, en hoe je deze optimaal kan inzetten in jouw team. Dit geeft een team de kracht en energie om de gemeenschappelijke doelen te behalen, ook als het even tegenzit. Ook in je persoonlijk leven zal je bewustere keuzes maken.

AUTHENTIEK & VERANTWOORDELIJK

Jezelf zijn, altijd en overal, daar gaan we voor! Authentieke communicatie schept een basis van vertrouwen en zorgt voor transparantie, maar vraagt ook moed. Neem daarom steeds je verantwoordelijkheid om te doen wat er moet gebeuren en ervaar dat dit vrijheid geeft.

Waar komt FIKA vandaan?

Het woord FIKA vindt zijn oorsprong in Zweden en wordt gebruikt om een pauze te beschrijven waarbij mensen samenkomen om te genieten van koffie, vaak vergezeld van iets lekkers. Het is meer dan alleen een koffiepauze; het is een traditie die draait om het nemen van de tijd om te ontspannen, bij te praten en verbinding te maken met anderen.

Hoewel FIKA oorspronkelijk een Scandinavisch concept is, kan het in verschillende culturen en contexten worden geïntegreerd. Het idee van FIKA, als een moment van mentale ontspanning en verbinding, kan inspirerend zijn voor organisaties die streven naar een gezonde werkomgeving.

Ook als wij jouw hulpvraag komen exploreren, nemen we de tijd om met volle aandacht actief te luisteren en samen te zoeken naar de beste aanpak.